Komplet tandpleje

Vi har valgt et helhedsorienteret syn på tandbehandling.

Vi ønsker ikke at være “tandmekanikere”, som blot finder huller og laver nye fyldninger. Munden er kompliceret: både de enkelte tænder og tandkødet er vigtige. Men også funktionen af tyggemuskler og kæbeled spiller ind.

Æstetikken kan være en udfordring.

Vi kontrollerer slimhinderne i munden for tegn på sygdom. Vi undersøger, om dine luftveje er velfungerende. Søvnapnø kan være medvirkende til problemer.

Bidfunktionsbehandling

Vi er stolte over at modtage henvisninger fra kolleger, som har svært ved at se, hvordan de selv kan hjælpe deres patienter videre, når de har kæbeledssmerter, slidte tænder, hovedpine osv., osv. Vi er oftest i stand til at hjælpe først og fremmest patienten – men også dermed kollegaen.

Med baggrund i uddannelsen ved the Dawson Academy er Claus i stand til at hjælpe de fleste. Alle tandlæger kan lave en bidskinne (også apotekerne sælger “bidskinner”). Her i huset laver vi en skinne, som er individuelt fremstillet og tilpasset, så den løser lige præcis dét problem, som er aktuelt. Det kan simpelthen være en skinne, som beskytter tænder mod slid om natten. Den håndlaver Claus i sit værksted. Utallige patienter er blevet fri for hovedpine med sådan en “simpel” skinne.

I samarbejde med ét af verdens førende laboratorier – Cosmodent i Malmö – kan vi med en Tannerskinne etablere det perfekte sammenbid. Det afhjælper oftest de akutte problemer og kan være grundlaget for en tandbehandling, som befrier livet for hovedpine, kæbeledssmerter, et lidt trist smil. Nogle ender med blot at bruge skinne om natten fremover, og så er alle glade.

Forebyggende behandling

Forebyggelse er for de fleste afgørende for at kunne bevare en sund mund hele livet.

Ved de regelmæssige eftersyn ser vi selvfølgelig efter nye huller i tænderne; men vi ser også, om der er andre tegn på, at tandsundheden er i fare: bliver tænderne slidt mere end normalt?, er en tand i fare for at knække?, er der pludselig opstået hovedpine eller følsomme tænder?

Tandlæge Claus Dønvang er videreuddannet på the Dawson Academy i England og USA. Han har – som én af de få danske tandlæger – modtaget THE CONCEPT OF COMPLETE DENTISTRY AWARD. Det handler om komplet tandpleje – samspillet mellem alle faktorer, som spiller ind. Det sætter os i stand til at håndtere både almindeligt vedligehold og komplicerede situationer.

“Den dårlige læge behandler sygdom, den almindelige læge tager sig af truende sygdom, den gode læge forebygger sygdom.
Vi forsøger at være den gode tandlæge. ”

- Claus Dønvang

Eksempler på behandlingforløb hos Arden tandlægehus

Børge

fik såmænd “bare” lavet en opbygning af tænderne med plast efter omhyggelig diagnose og planlægning. Tænderne var slidt voldsomt – emaljen var væk næsten overalt. 

Ditte

var ked af sine små fortænder. De var både små fra fødslen og slidt. Vi rettede først tænderne med Clear Aligners – altså gennemsigtige og næsten usynlige skinner. Derefter byggede vi tænderne op med plast, så smilet blev, som hun ønskede sig.

Iver

havde meget slidte tænder. Vi analyserede omhyggeligt og planlagde en plastopbygning, som tog hensyn til både et flot smil og en god bidfunktion.

Lone

havde voldsomt slidte tænder. Vores gode samarbejdspartner, Allan Derry i Frederikshavn, rettede tænderne for os, så vi kunne lave både opbygning i plast og smukke porcelænsfacader.